Maxim

Maksimaalisia elämyksiä

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

Jazz/Blues/Soul

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri perustettiin vuonna 2015 saksofonisti Pauli Lyytisen toimesta. Lyytinen sai inspiraation yhtyeeseensä trumpetti-saksofoni-kontrabasso-rummut-instrumentaation kiehtovan avoimesta soinnista. Aikaansaava Lyytinen kokosi Magnetia Orkesterin mukana olevien muusikoiden soundin perusteella. Lyytisen ohella kvartetissa soittavat trumpetisti Verneri Pohjola, basisti Eero Tikkanen ja rumpali Mika Kallio. Jokaisella yhtyeen jäsenellä on heidän oman tunnistettavan tyylinsä ohella Lyytisen mukaan tumma, karhea ja puinen soundi. Yhdessä kvartetti soi täyteläisesti ja lämpimästi.

Yhtyeen juurevat esitykset ja maanläheinen, lämmin soundi ovat herättäneet laajalti positiivista huomiota. Sävellyksellisyys ja free-henkisyys sulautuvat Magnetia Orkesterilla komeasti yhteen ja he ulottavat ilmaisunsa hartaista tunnelmista svengaavaan avant-gardeen. Lyytisen sävellykset tarjoavat oivallliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, mutta haastavat muusikot myös ottamaan haltuun entuudestaan tuntemattomia musiikillisia alueita.

Kvartetti julkaisi kiitetyn debyyttialbuminsa ”I” viime kesänä Pori Jazzeilla, missä Lyytinen myös palkittiin Ted Curson -palkinnolla, joka luovutetaan vuosittain festivaalilla tärkeässä roolissa vierailevalle taiteilijalle.

Lavalla:
Pauli Lyytinen – Saxofoni
Verneri Pohjola – Trumpetti
Eero Tikkanen – Basso
Mika Kallio – Rummut

Keikka järjestetään yhteistyössä Kuopion Jazz & Blues Ry:n kanssa

To 26.3.2020

Liput: 15,00€
Kuopion Jazz & Blues Ry:n jäsenet: 10,00€

Showtime 19:00

Osta lippu ›

VARAA RUOKAILU ETUKÄTEEN

Katso menu ja varaa ruokailu viimeistään viikko ennen esitystä:

www.maximkuopio.fi/ravintola