Maxim

Maksimaalisia elämyksiä

Mikko Pettinen Why Not

Mikko Pettinen Why Not

Jazz/Blues/Soul

Mikko Pettinen Why Noton trumpetisti Mikko Pettisen (Umo, MP4, MikkoPettinen & Happy People, HelsinkiCotonou Ensemble) uusi jazzyhtye,todellinen huippukokoonpano, joka on perustettu syksyllä 2018. Why Not soittaa Mikko Pettisen uusia, juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä kappaleita,joissa akustinen jazz kohtaa elektroniset sävyt, efektit, luupit, etnosävyt,vapaamman improvisoinnin japaikoitellen ambientitkin tunnelmat. Bändin ytimenä on pianoton kvartetti Chet Bakerin ja Gerry Mulliganinkokoonpanolla (trumpetti, baritonisaksofoni, basso ja rummut), mutta siihen tuo uusia ja yllättäviä sävyjä ja tasoja basisti Vesa Ojaniemen (Kasperi Sarikoski Nuance, Umo, Aapo Heinonen Quintet) ohjelmoinnit, joissa hänkäyttää konemusiikista tunnettuja sämplereitä ja rumpukoneita ja saa ne elämään.

Rumpali Tuomas Timonen (mm. Herd, Tuomas Timonen Lifetime, Aleksi Tuomarila, Tuomas J. Trio, Yona) loihtii rumpusetistään aivan uusia soundeja Sensory Percussion tietokoneohjelman avulla ja saksofonisti/multiinstrumentalisti Joakim Berghäll (Berghäll Triality, Ismo Alanko, HelsinkiCotonou Ensemble) tuo baritonisaksofoninsa lisäksi sävyjä bassoklarinetistaan ja sellostaan sekä efektilaitteistaan. Mikko Pettisen soitinarsenaaliin kuuluu tässä kokoonpanossa trumpetin, flyygelitorven ja kornetin lisäksi laulu ja koskettimet, efektipedaalein väritettynä sekä ilman. Pettinen on saanut inspiraation sävellyksiin maailman nykytilasta, dystopiasta,ilmastonmuutoksesta ja luonnosta.

”Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää; sekä itselleni, bändikavereilleni sekä kuulijoille. Halusin haastaa itseni ja käyttää sävellyksissäni erikoisempia tahtilajeja. Tähän käytin apuna netin kautta ostamaani intialaista tablarumpukonetta. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään vaan olen vain antanut ajatusten virrata. Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä.” Yhtyeen jäsenten henkilökemiat ovat toimineet ensimmäisistä harjoituksista asti poikkeuksellisen, jopa maagisen hienosti ja siksi musiikkikin on noussut ja nousee joka kerta uusiin korkeuksiin. Why Not:in keikat ovat elämyksiä, koko setin kestäviä yhtäjaksoisia ja intensiivisiä musiikillisia matkoja, joissa kappaleet nivoutuvat kiinni toisiinsa improvisoitujen välisoittojen avulla. Keikat ovat joka kerta erilaisia ja vangitsevat kuulijansa kuuntelemaan ja unohtamaan kiireet ja maalliset murheet. Musiikki on parhaimmillaan universaalia ja siitä tässäkin on kyse. Ihmiskunnan tulisi puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä yhdessä tästä planeetastaparempi paikka. Why Not do it now?Mikko Pettinen Why Not:in debyyttilevy Two Suites For The Change (tupla cd ja tupla LP) julkaistaan tammikuussa 2020 (Eclipse Music). 

Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet
Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit, laulu
Vesa Ojaniemi – kontrabasso, sähköbasso, synabasso, ohjelmointi
Tuomas Timonen – rummut, sensory percussion, ohjelmointi

Keikka järjestetään yhteistyössä Kuopion Jazz & Blues Ry:n kanssa

To 16.1.2020

Liput: 15,00€
Kuopion Jazz & Blues Ry:n jäsenet: 10,00€

Showtime 19:00

Osta lippu ›

VARAA RUOKAILU ETUKÄTEEN

Katso menu ja varaa ruokailu viimeistään viikko ennen esitystä:

www.maximkuopio.fi/ravintola