Maxim

Maksimaalisia elämyksiä

klasariklubi Vol.2

klasariklubi Vol.2

Klasariklubit saapuvat taas Maximiin. Tänä syksynä järjestetään Klasariklubeja kaksin kappalein ke 27. marraskuuta  ja ke 11. joulukuuta.

Joulukuu Vol. 2:
Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen on pöyhinyt kirjassaan Nerouden lähteillä (WSOY, 2015) suurten säveltäjien luovuuden alkulähteitä ja olemusta. Säveltäjien neroutta tarkastellaan näiden poikkeuksellisten elämänvaiheiden läpi ja heitä lähestytään perheensä lapsina: sisarussarjan osina, äidin ja isän poikina.

Monen elämää on varjostanut vakava ruumiillinen sairaus, monet ovat kärsineet depressiosta.  Tuottaako psyykkinen tai ruumiillinen sairaus jotain luovaa?

Sitä sopii pohtia mm. Bachin, Mozartin, Beethovenin ja Schumannin sävelien parissa. 

Minna Pensola – viulu
Anna Laakso – piano

 

”Klasariklubi on viulisti Minna Pensolan vuonna 2008 perustama konsepti, joka yhdistää rennon baari-illan, artistien kanssa jutustelun sekä klassisen livemusiikin kuuntelun.
Klubi toimi aluksi eri baareissa Pensolan kotikaupunginosassa, Helsingin Punavuoressa, kunnes vuonna 2016 kotiutui G Livelabiin Yrjönkadulle.

Klasariklubin useat vierailukeikat kaupungeissa ja festareilla ympäri Suomea ovat tehneet siitä tunnetun koko maassa.  Klubi nousikin nopeasti ilmiöksi klassisen musiikin kentällä, toimien esikuvana monelle perinteisistä konserttitraditioista poikkeavalle toimijalle. 

Yleisön lisäksi myös esiintyjät ovat ottaneet Klasariklubin ilolla vastaan ja kokeneet uudenlaisen estradin omakseen.  Klubilla vierailleiden artistien lista on jo venynyt mittavaksi ja kansainväliseksi; Sakari Oramo, Alina Pogotskina, Lilli Paasikivi, Leif Segerstam, Pekka Kuusisto, Anu Komsi, Vladimir Mendelssohn, Topi Lehtipuu, Hyung-ki Joo, Matti Salminen…

Klasariklubi on osa Punavuoren Kamarimusiikin eli PuKaman konserttisarjaa.”

Ke 11.12.2019

Liput: 18,00€
Työt/Eläk/Opis: 15,00€
KKO:n Sinfoniasarjan kausikortilla: 10,00€

Showtime 18:00

Osta lippu ›

VARAA RUOKAILU ETUKÄTEEN

Katso menu ja varaa ruokailu viimeistään viikko ennen esitystä:

www.maximkuopio.fi/ravintola