Maxim

Maksimaalisia elämyksiä

Jazzliiton kiertueella Kadi Vija Key Project

Jazzliiton kiertueella Kadi Vija Key Project

Jazz/Blues/Soul

Laulaja Kadi Vijanympärille syntynyt raikas Key Project julkaisee Jazzliiton kiertueella ensilevynsä. Kahdeksan keikan Suomenkiertue käynnistyy Torniosta 5.5. ja päättyy 15.5. Turkuun.

Vuonna 2018 SibeliusAkatemiasta maisteriksi valmistunut suomalaisvirolainen laulajaKadi Vija (s. 1985) on tunnettu improvisaatiotaidostaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Vijan lähestymistapa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut taiteilijan itsensä mukaan vaikutteita “instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista, minimalismista ja abstraktiudesta”. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä ja äänimaailmoista. Säveltäjä kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen, hiljaisuuden ja ideoiden kielellä, kiertämällä laulajalle ominaisimman tavan, eli lyriikat. Musiikissaan Vija tavoittelee mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi.

Huhtikuussa debyyttialbuminsa julkaiseva Kadi Vija Key Project on innovatiivinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Kvartetin omaperäinen instrumentaatio laulu, bassoklarinetti, kitara ja rummut luo kiehtovan ja mieleenpainuvan soundin, jota Vijan äänitaide tukee saumattomasti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: saksofonia soittaa muun muassa MAXXXTETyhtyeestään tuttu Max Zenger, kitarassa omaa Tuomo Dahlblom Bandiaan luotsaava ja UMO:nkin riveissä usein nähty Tuomo Dahlblomja rumpuja vivahteikkaasti käsittelee Herdtrion Tuomas Timonen. Kadi Vija Key Project on konsertoinut pääkaupunkiseudun klubeilla ja festivaaleilla sekä mm. Pori Jazzissa. Yhtyeen ensilevyn julkaisee kotimainen Fredriksson Music.

”Laulaja Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” –Katri Kallionpää, HS

”Yksi mielenkiintoisimmista äänistä, ja yksi parhaista” –Klaus Wing, Bassoradio

Lavalla:
Kadi Vija – voc
Max Zenger – b. cl
Tuomo Dahlblom – gtr
Tuomas Timonen – drs

Keikka järjestetään yhteistyössä Kuopion Jazz & Blues Ry:n kanssa

Ti 5.5.2020

Liput: 15,00€
Kuopion Jazz & Blues Ry:n jäsenet: 10,00€

Showtime 19:00

Osta lippu ›

VARAA RUOKAILU ETUKÄTEEN

Katso menu ja varaa ruokailu viimeistään viikko ennen esitystä:

www.maximkuopio.fi/ravintola