Maxim

Maksimaalisia elämyksiä

Frigg

Frigg

Etno/Kansanmusiikki

“Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä…”
Näitä kuvauksia käytti Andrew Cronshaw merkittävimpiin kansainvälisiin maailmanmusiikkijulkaisuihin lukeutuvassa fRoots-lehdessä arvioidessaan Frigg-yhtyeen debyyttialbumia vuonna 2002. Nyt jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt septetti on kerännyt vuosien saatossa ansioluettelon joka hakee vertaistaan.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopankiertueiden lisäksi seitsemän Pohois-Amerikan kiertuetta, monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet mittavaan kiertuekarttaan, esimerkiksi Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival ovat kutsuneet yhtyeen vierailulle – festivaalien listaa voisi jatkaa loputtomiin. Television ja radion välityksellä Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -ohjelmassa.

Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana seitsemän levyä, Edellinen studioalbumi ”Polka V ” vuodelta 2012 valittiin vuoden kansanmusiikkilevyksi Suomessa sekä Teosto -palkintoehdokkaaksi. Merkittävimmistä maailmanmusiikkijulkaisuista Songlines on nostanut yhtyeen levyistä kaksi “Top of the World” -listalleen, minkä lisäksi fRoots, SingOut! sekä Rhythms ovat noteeranneet yhtyeen useaan kertaan näkyvillä artikkeleilla ja ylistävillä levyarvioilla.

Kesäkuussa 2017 Friggin kahdeksas albumi “Frost on Fiddles” näki päivänvalon. Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Herkkä ja kaunis skandinaavinen sävelkieli dipataan bbq-kastikkeeseen, tarjoillaan tuoreena pálinkan kera ja nautitaan hyvässä seurassa. Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin!

Lavalla:
Tommi Asplund – viulu
Tero Hyväluoma – viulu
Alina Järvelä – viulu
Esko Järvelä – viulu
Petri Prauda – mandoliini, säkkipillit ja cittern
Anssi Salminen – kitara
Juho Kivivuori – basso

Ke 16.9.2020

Liput ovelta: 25,00€

Liput ennakkoon22,00€

Työt/Eläk/Opis: 22,00€
Kuopio Jazz & Blues ry: 10,00€

Showtime 19:00

Osta lippu ›

VARAA RUOKAILU ETUKÄTEEN

Katso menu ja varaa ruokailu viimeistään viikko ennen esitystä:

www.maximkuopio.fi/ravintola