Yötön Yö

”Tumma ja Blondi” on tarina kahden sisaruksen tapaamisesta äidin kuoleman jälkeen. He ovat kulkeneet omia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

polkujaan, mutta nyt on aika vetäytyä lapsuuden mökille puimaan perinnönjakoa. Sisaruksista tumma, mutta taiteellinen Seija (Tiia Louste) on taas sinkku, mutta hänen elämäänsä on ilmestynyt nuori mies , joka viihtyy huoltoasemilla hedelmäpelien parissa. Sinikka (Eija Vilpas, blondi) on sitä vastoin tukevasti naimisissa oleva opettaja ja kunnanvaltuutettu mutta: kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää.

Tässä on asetelma, josta syntyy noin tunnin mittainen ihmissuhdenäytelmä. Siinä taitavat näyttelijät laukovat totuuksia toisistaan, keräävät sieniä ja syövät makkaraa. Hauskaa on, sillä esitys kertoo tästä ajasta ja siinä elävistä ihmisistä. Ja mehän olemme hauskoja, kun joku sen meille kertoo.

– Tää mökki myydään. Lunastat itteles ja lyöt rahat tiskiin.
Seiskytviis tonnii kiitos, eikä tartte paljon jouluja kimpassa vietellä.

– Ei käy. Tää on liian raakaa. Etsätajuu et jos me myydään tää mökki,
me myydään meidän lapsuus, menneisyys, perhe, heimo – kaikki.

– Mä myyn ne ihan mielelläni. Varsinkin heimon. Minkä ihmeen heimon?

”Yöttömässä Yössä ” Sisarukset Tumma ja Blondi, amatöörikirjailija Seija ja opettaja Sinikka viettävät suurin odotuksin juhannusta perintömökillään. Vieraiksi odotetaan Sinikan miestä ja poikaa ja Seijan kovin, kovin nuorta poikaystävää.

Tarkoitus on viettää perinteinen juhannus taikoineen, kokkoineen, makkaranpaistoineen – mutta kuinkas käykään. Yllätys yllätyksen perään muuttaa kaiken. Mitä tekevät naapurin nuoret ja miten kokkokin voi palaa liikaa?

Käsikirjoitus: Eija Vilpas
Ohjaus: Jukka Virtanen

Apulaisohjaaja: Arja Pessa
Valo-ja äänisuunnittelu: Tomi Tirranen
Valot ja äänet: Valdemar Virtanen

Rooleissa
Seija: Tiia Louste
Sinikka: Eija Vilpas
Eläin ja Sampo: Valdemar Virtanen

Esityksen kesto n. 2 tuntia väliajan kanssa