Tsuumi Sound System

Nykykansanmusiikkiyhtye Tsuumi Sound System julkaisi uuden studiolevyn Blinking Light 21.11.2018. Yhtye tunnetaan kansanmusiikin rajoja rikkovasta tyylistään, johon se on sekoittanut vuosien varrella aineksia mm. jazzista ja nykypopista. Uudella levyllä kuuluvatkin voimakkaat vaikutteet aina folk-rockista progressiiviseen rockiin ja free jazziin saakka. Niiden myötä yhtyeen äänimaisema ja soitinpaletti ovat monipuolistuneet entisestäänkin. Modernin tyylinsä ja lähestymistapansa vuoksi Tsuumi Sound System on saanut paljon suosiota kotimaan ulkopuolella ja yhtye onkin esiintynyt säännönmukaisesti vuosien varrella eri maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella.

Levyn nimi Blinking Light viittaa majakan valoon ja kotiinpäin suuntautuvaan merimatkaan, valonpilkahduksiin kiireisen arjen keskellä sekä poisnukkuneisiin läheisiin tähtinä taivaalla. Levyn kolme kappaletta Luotsi, The Blink ja Wild Grasses muodostavat levyn nimeen liittyvän trilogian, joka syntyi vanhemmuuden mukanaan tuomista pohdinnoista. Luotsi käsittelee valintoja paljon matkustavan perheellisen näkökulmasta, The Blink kertoo kotiinpaluun parhaudesta ja Wild Grasses vapaista sieluista, joilla on vielä maailma auki ja koko elämä edessään. Kaikki nämä katsovat maailmaa merellisestä näkökulmasta, sillä säveltäjä Joakim Berghäll asuu saaressa, jossa tuikkiva majakka opastaa hänet matkoiltaan kotiin.

Tsuumi Sound System on esiintynyt eri puolilla maailmaa lukuisilla maailmanmusiikin festivaaleilla ja kiertueilla. Yhtye on esiintynyt muun muassa maailmanlaajuisesti arvostetuilla Womex-musiikkimessuilla, Malta World Music-festivaalilla, joka on arvostettu maailmanmusiikin festivaali, erittäin merkittävällä Shetland Folk-festivaalilla Briteissä sekä USAssa San Antonio International Accordion-festivaalilla Teksasissa ja Lotus World Music & Arts-festivaalilla Indianassa. Kuluneen vuoden aikana he ovat soittaneet mm. Télé nantes-kanavan televisioiman keikan Eurofonik-festivaalilla Ranskassa sekä Guinness Irish-festivaalillla Sveitsin Sionissa. Briteissä yhtye on tehnyt Lontoon Lifem-festivaalin keikan yhteydessä arvostetun studioliven BBC3-radiolle. Studiolive kuultiin Wor ld on 3 -ohjelmassa. Kyseisen kantanauhan ovat tehneet vuosien saatossa lukuisat merkittävät yhtyeet ja suomalaisyhtyeistäkin mukaan on päässyt muutama.

Maailmanmusiikin kansainvälinen arvolehti Songlines on antanut kolmelle edelliselle levylle hienot ar viot, yhteensä 14 / 15 tähteä.
Gorgeous textures, stealthy invention and sheer beauty. Fiona Talkington / Songlines ( Floating Letters -albumista 2013)

Tsuumi Sound System on esiintynyt lisäksi mm. Kalevalan arabiankielisen painoksen julkaisutapahtumassa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa sekä vuorotellen suomalaisen joulupukin kanssa dubailaisen ostoskeskuksen joulujuhlissa! Italiassa yhtye on esiintynyt toistakymmentä kertaa ja heillä on siellä vankka fanikunta.

Blinking Light -levyn on tuottanut, äänittänyt ja miksannut Jussi Jaakonaho yhdessä Tsuumi Sound Systemin kanssa. Levyn julkaisee Tsuumi Sound System Oy


Tarmo Anttila
: kontrabasso
Joakim ”Jusu” Berghäll: saksofonit, lyömäsoittimet
Tero Hyväluoma: viulu
Pilvi Järvelä: piano, harmoni
Hannu Kella: haitari
Jani Kivelä: kitara
Jussi Nikula: rummut, lyömäsoittimet


Ke 08.05.19
Liput: 18.00€
Työt/Eläk/Opis: 15.00€
Kuopion Jazz & Blues ry:n jäsenet: 10.00€ (Maximin ovelta)
Showtime: Klo 19:00