Jukka Eskola Soul Trio

Väkevänä keikkabändinä tunnetuksi tulleen Jukka Eskola Soul Trion muodostavat Suomen jazzmuusikkojen tähtikaartiin kuuluvan trumpetistin lisäksi urkuri Mikko Helevä ja rumpali Teppo Mäkynen.

Upean vastaanoton saanut ensimmäinen albumi ilmestyi huhtikuussa 2017. Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin 50- ja 60-luvuilta, mutta heidän esittämistä kappaleista löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista, kuten Mercer Ellingtonin sävellyksestä Jumpin' Punkins. Musiikin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Trion musiikki on rouhean soul jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan, joka puhuttelee yleisöä laajalti.

Jukka Eskola - Trumpetti
Mikko Helevä - Urut
Teppo Mäkynen - Rummut


"Soul Trio vaan soundaa niin täydellisesti siltä kuin 60-luvun mustat soul-jazz-levyt: super-coolisti funkyä groovailua, mahtavan lämmin ja hengittävä sointi ja aivan helvetin hyviä biisejä, joiden teemat osuvat sydänalaan." 
Soundi

"Yhtyeen musiikissa on oleellista juuri oikeanlainen saundi ja letkeä svengi. Koplalla oli myös kemiat kohdallaan. Soitto synnytti lavalla keskinäistä iloa. Pelimannien hyväntuulisuus heijastui yleisöön, joka nappasi kopin Mäkysen go-go-kannustushuudoista ja piiskasi bändiä vieläkin tinkimättömämpään tykitykseen. Energian aisti Monkin uloinpaankin sopukkaan." 
Turun Sanomat, konserttiarvio

 


Pe 01.03.19
Liput: 18.00€
Työt/Eläk/Opis: 15.00€
Kuopion Jazz & Blues ry:n jäsenet: 10.00€ (Maximin ovelta)
Musiikkialan opiskelijat: 10.00€ (Maximin ovelta)
Showtime: Klo 19:00


Esityspaketti 1:
- Esitys
- Narikka
- Ruoka
- Ruokajuoma*
Maximin lipunmyynnistä 58,00€


Esityspaketti 2:
- Esitys
- Narikka
- Alkumalja
- Ruoka
- Ruokajuoma*
- Jälkiruoka-avec**
Maximin lipunmyynnistä 72,50€


*Ruokajuomat:
0,4l Aura (olut)
0,4l Happy Joe dry (siideri)
0,4l Original Long Drink (lonkero)
12cl talon puna- tai valkoviini

**Jälkiruoka-avec:
VS Cognac (konjakki)
Baileys (kermalikööri)